Военнопромишлената компания (ВПК) и Младежкото конструкторско бюро (КБМ) представиха първия роудстър, местно

...
Военнопромишлената компания (ВПК) и Младежкото конструкторско бюро (КБМ) представиха първия роудстър, местно
Коментари Харесай

Руската полиция получи роудстър на "Лада", развиващ 220 км/ч

Военнопромишлената компания (ВПК) и Младежкото конструкторско бюро (КБМ) показаха първия роудстър, локално произвеждане, предназначен за съветската полиция. Автомобилът е построен въз основата на модела " Крим ", за чието създаване на собствен ред са употребявани елементи от " Лада "  на АвтоВАЗ.

Роудстърът беше показан на галерия за военна техника край Москва. Той е оцветен в цветовете на Военната автомобилна ревизия (ВАИ), като се предлага да бъде употребен за контролиране на придвижването по пътищата в Русия.

Създателите на машината настояват, че с нейна помощ могат значително да подобрят характерностите на сегашните автомобили  " Лада ", които се употребяват от правоохранителни органи. Те към този момент договарят с съветската ревизия за сигурност на движението (ГИБДД) за вероятно закупуване на още бройки от този модел.

Самият роудстър почти изцяло повтаря модела " Крим ", показан по-рано, написа Automedia. Той се задвижва от 1.6-литров двигател от " Лада Калина ", чиято мощ е увеличена до 140 к.с. Моторът се съчетава с 5-степенна механична скоростна кутия, като оптималната скорост на автомобила е 220 км/ч. От място автомобилът развива 100 км/ч за 4.9 сек.

Моделът " Крим " на " Лада " би трябвало да излезе на пазара в три равнища на съоръжение - базово, приблизително и топ. Автомобилът ще се сглобява в Крим, като стартовата му цена ще бъде 650 000 рубли (около 7500 евро).

Целта на плана " Крим " по принцип е да се сътвори състезателен кабриолет за младежи, основан извънредно на части местно производство. Предишната версия бе още веднъж основана на модела " Лада Калина ", като моторът ѝ бе с мощ 106 к.с.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР